divendres, 28 de gener del 2011

Presentació ÀNEC



Presentació en societat de

ÀNEC

Associació naturalista d'excursions i escalades de Cabacés.

Hem creat aquesta associació per treballar per al manteniment dels valors naturals i culturals del nostre poble, el nostre bosc i les nostres terres. Serà l'entitat amb la que pretenem ser interlocutors directes amb l'ajuntament, el parc natural i els propietaris i veïns, com a representants dels escaladors al terme de Cabacés, per tal de parlar sobre els impactes que genera la nostra activitat en la natura i en les activitats dels nostres veïns per a fer possible la convivència. M'agrada destacar que per a nosaltres és prioritària la defensa de l'entorn. En aquest sentit, amb l'adjectiu NATURALISTA pretenem remarcar que l'escalada i les altres activitats que es duen a terme a la muntanya no poden passar per davant d'aquesta, ni que sigui per interès econòmic o esportiu.

Una altra de les idees que tenim és la de divulgar entre la gent del poble l'escalada (amb conferències, passes de diapositives) i la muntanya, generalment poc coneguda pels cabacerols fora de les seves finques d'olivers.

La seu de l'associació és el Refugi de Cal Ferrer, C/Major, 16, lloc on informar-se de les regulacions que afectin la pràctica de l'escalada i a d'altres activitats a la natura.

Ús podeu fer socis si ho desitgeu, no ús demanarem res (ni tan sols quota).

Queda obert també el concurs per al logotip de l'associació, que lògicament ha d'incloure un ÀNEC, el símbol de l'associació (coincidència casual).

salut i bones escaldades!!

dissabte, 8 de gener del 2011

Escalada natural

"El nostre rastre a la paret no mostra res més que la nostra inadaptació al medi"

Josep Maria Alsina


"M'angunieja veure fileres de xapes en línies de roca a les que encara no havia arribat el moment de ser escalades"

John Gill


"To bolt a rock is like to bolt your own head!!"

Johnny Dawes


"Amb aquest bri de palla faré una revolució"

Masanobu Fukuoka


Els amants de l'escalada d'autoprotecció gaudeixen d'un nou lloc per a dur a terme la seva activitat. Els sectors Can Pistraus i Racó Pervers han vist canviada la fesomia d'alguna de les seves vies, en les que es busca respectar al màxim la morfologia de la roca. Un joc de tascons i uns quants friends, a més d'intuició, imaginació i serenitat seran suficients per escalar aquestes vies. Són molt recomanables els tricams. Hi ha vies que ofereixen una protecció més que fiable en fisures i forats, mentre que d'altres exigeixen dosis de morro més grans. En tot cas totes les vies han restat amb reunió de cadena i és possible la seva realització amb top rope. S'han retirat els parabolts que no s'han utilitzat, i de moment en algunes vies hem deixat un parabolt a l'espera d'alliberar-les totalment. Pròximament enfonsarem els espàrrecs per deixar la roca el més pura i neta possible.

Per altra banda totes aquests vies s'han escalat sense l'ús de magnesi, la fricció de la roca ho permet. Demanem que no utilitzeu aquest element antiestètic i letal per a la microvida de la roca, i que si el considereu indispensable en minimitzeu l'impacte raspallant-lo després de les vostres escalades.

Ens ha costat molts anys comprendre però personalment m'he tret un pes de sobre. Feia temps que no em sentia a gust taladrant i havent taladrat la roca i sento que en part arreglo el mal fet. Per mi el camí està traçat i després d'aquestes, noves vies ens esperen, vies que de sobte han agafat una vida nova.

Per a informació concreta de les vies restaurades adreceu-vos al llibre de piades de cal Ferrer.


Salut i bones escaldades