dilluns, 19 d’octubre del 2009

Calisay

CALISAY, a més d'un licor d'herbes d'origen bohemi que és un símbol a Arenys de Mar, és un nou/vell sector de Cabacés. És vell perquè les primeres vies les vam equipar amb en Yuri el 2001, i les últimes el 2005. Però nou perquè faltava un camí per arribar al sector, i després d'uns mesos de feina, ahir a la tarda, convertit en desbrossadora i aixecant un núvol de pols al meu pas vaig enllestir aquest camí que:

- És una joia, passa per la Covassa, puja un grau molt bonic, marges de pedra fets per gegants i un bosc ple de vida i silenci.
- Obre tot un ventall de noves possibilitats, és a dir, nous sectors, alguns boníssims i amb totes les dificultats.
- Les vistes sobre el barranc de Montsant són espectaculars.

Així doncs tots convidats a disfrutar de les 7 vies del Calisay, vies de 12-18 metres, en roca gris i taronja excelent plena de forats, que es mouen entre 6a i 6c aprox.

Aproximació d'uns 10 minuts segons fanatisme. Per trobar el camí cal passar Lo Paredón 100 metres, i quan trobem un camp d'olivers creuar-lo. A la cantonada nord-oest del camp surt un corriol que s'ha de seguir 200 m fins que desemboca al camí Ral de Cabacés a la Bisbal. És un camí empedrat que a la dreta ens porta a Les Coves Altes i Can Xixanta. A l'esquerra en baixada ens porta a la Covassa. Agafarem a l'esquerra, creuarem la cova i seguirem uns 50 m fins que trobarem una fita que ens assenyala un petit talús on comença el camí. Ràpidament trobarem el grau, el marge dels gegants i en 200 metres de pujada forta un cartell indicador artesanal. A la dreta trobaríem a La Singla, futur sector, i a l'esquerra seguim cap al Calisay, primer planejant i després en una pujada que ens deixa sota un cingle-bauma. Només haurem de resseguir aquest cingle uns 100 m per trobar el sector.

Ressenyes al llibre de piades del refu.

Salut i bones escaldades!!!

1 comentari:

RUMBA TEAM ha dit...

tot pasejant no fa gaire ja hi vaig veure part del futur....una abraçada