divendres, 28 de gener del 2011

Presentació ÀNEC



Presentació en societat de

ÀNEC

Associació naturalista d'excursions i escalades de Cabacés.

Hem creat aquesta associació per treballar per al manteniment dels valors naturals i culturals del nostre poble, el nostre bosc i les nostres terres. Serà l'entitat amb la que pretenem ser interlocutors directes amb l'ajuntament, el parc natural i els propietaris i veïns, com a representants dels escaladors al terme de Cabacés, per tal de parlar sobre els impactes que genera la nostra activitat en la natura i en les activitats dels nostres veïns per a fer possible la convivència. M'agrada destacar que per a nosaltres és prioritària la defensa de l'entorn. En aquest sentit, amb l'adjectiu NATURALISTA pretenem remarcar que l'escalada i les altres activitats que es duen a terme a la muntanya no poden passar per davant d'aquesta, ni que sigui per interès econòmic o esportiu.

Una altra de les idees que tenim és la de divulgar entre la gent del poble l'escalada (amb conferències, passes de diapositives) i la muntanya, generalment poc coneguda pels cabacerols fora de les seves finques d'olivers.

La seu de l'associació és el Refugi de Cal Ferrer, C/Major, 16, lloc on informar-se de les regulacions que afectin la pràctica de l'escalada i a d'altres activitats a la natura.

Ús podeu fer socis si ho desitgeu, no ús demanarem res (ni tan sols quota).

Queda obert també el concurs per al logotip de l'associació, que lògicament ha d'incloure un ÀNEC, el símbol de l'associació (coincidència casual).

salut i bones escaldades!!

5 comentaris:

Ivan - Factordos ha dit...

molt bona iniciativa Ferran!

Anònim ha dit...

Molt bo nois. Salut i ànims. Cal ajudar en alguna cosa?

Pitus (el roncador).

Anònim ha dit...

ei pitus!!

gràcies per l'oferiment!

així d'entrada encara no hi ha res pensat, però m'agradaria fer dues coses per engegar el tema:

-plantada d'arbres (amb això segur que em pots ajudar molt)

-passe de diapos o peli de muntanya per la gent del poble per presentar l'ànec. Per ex. com el teu viatge en bici al tibet, o travessa del pirineu d'en xevi i la montse, o en bernat a patagònia... algu aixi, de gent de casa...

però no hi ha res concret encara

salut i parlem!!!

Anònim ha dit...

Pel que fa a la plantada d'arbres ja hi podeu contar: eines, coneixements (??), plantes, etc.

Pel que fa als passes de diapos tinc la Lhasa-Kathmandu i la transpirinaica en btt, ja direu.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Ei pitus, per la plantada d'arbres sobretot necessitaria coneixements, on trobar plançons etc... En principi la meva idea és parlar amb l'ajuntament per decidir on es pot fer. Suposo que estaria bé fer-ho a l'inici de primavera.

Sobre les diapos/projecció les dos són molt bones... Si ho vulguessis fer tria tu la que et fagi més gràcia. Seria fer-ho al teatre del cafè i obrir-ho a tot el poble. Realment es podria fer el mateix dia de la plantada com a fi de festa...

Buenu si concreto algu t'ho dic

salut i gràcies!!