dilluns, 22 de novembre del 2010

El Gegant. Bavaresa Maestri i Els Geganters.

Extracte del llibre de piades del refugi:

22-11-2010

Repetició de la via "Bavaresa Maestri".

Isa obrint, Yuri de segon amb alguna dificultat a la fisura de 6b, que potser no és 6b.
En arribar al cim SORPRESA!!!
Caixa de piades (carret de fotos) amb cita de J.Rovira i Ricard Darder d'una ascenció per la cara nord. EL GEGANTER 6A/A+.
La Isa repeteix El Geganter que està equipada amb 3 claus. S'amaneix amb un merlet, tascons i friends al gust.
En Yuri no l'ha pogut fer perquè no quedava temps (bona excusa!!!).
El repte és ascendir el gegant per les 4 cares. La Est és bonica però problemàtica perquè hi ha la casa. La Oest es veu més lletja i un tram de dalt sembla difícil, tot i que segurament es podria assegurar amb claus i micropeces. Ja veurem.
La roca hi ha moments que és justeta, però la bellesa del lloc ho equilibra tot.

Yuri.

PD. Agarirem qualsevol informació sobre primers ascencionistes, història etc, ja que desconeixem aquesta part de l'escalada cabacerola.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aloha,
fa un parell d'anys vaig parlar amb l'Isa a la minigraderia en un partit de futbol de festa major de Cabacés i crec recordar que li vaig comentar que havia obert una via amb en Joan al Gegant, una descoberta casual en veure el topònim a un llibret d'excursions pels volts del poble.
Com una curiositat més l'any passat vaig enfilar-me a la roca Cavallera, un dau de roca quasi perfecte i amb molt bona roca, que hi ha una mica abans d'arribar a cabacés (a l'esquerra dalt d'un turó, venint de la Torre de l'Espanyol). Vaig deixar-hi un parabolt bastant amunt perquè, anant en solitari, em vaig fotre una galeta que quasi pillo. A dalt és una llosa quasi perfecte i la flipada és que té uns forats excavats a la roca a tot el seu perímetre, com per posar-hi uns puntals. Si un dia podeu perdre mitja hora, aneu-hi i mireu d'esbrinar què collons són els forats. Arqueologia vertical senyors!
Ricard Darder

RUMBA TEAM ha dit...

Felicitats familia! curat però intensa no? felicitats a la isa, segur que si va passejar com sempre! Que ben parit lo del registre, de fet jo no el vaig trobar quan vaig obrir la Mestri! un recó màgic amb vietes màgiques!
segurament haureu fet la segona ascensió, felicitats.
Salut

Anònim ha dit...

Ei Ricard, em miro això de la roca cavallera, visca l'arqueologia!! també preguntaré als jaios del poble, a veure... Si un dia necessites company digue-m'ho, que no m'agradaria que engrossissis la pàgina de successos...
Per cert, et volia preguntar sobre la supernova, que estic casi segur que coneixes. Com és la via, me'n pots dir algu? (apart de que és guapa perquè això ja es veu a preimera vista!!!)
salut!!

Bernat, ens veiem!! (per treure ferralla i deixalles vàries...)

ferran

Anònim ha dit...

No he fet la Super nova, però et passo el mail d'un dels aperturistes, per si li vols preguntar quelcom: remibresco@hotmail.com
Tornaré a Cabacés per esbrinar més cosetes com ara el Tormo del Sastre... Si vinc amb temps, ja passaré pel refu
Fins aviat
Ricard Darder

Anònim ha dit...

moltes gràcies ricard,
sort amb la descoberta de tormos, ja miraré d'esbrinar algu de la roca cavallera i el del satre.
ens veiem!!

ferran