dilluns, 22 de novembre del 2010

El Gegant. Bavaresa Maestri i Els Geganters.

Extracte del llibre de piades del refugi:

22-11-2010

Repetició de la via "Bavaresa Maestri".

Isa obrint, Yuri de segon amb alguna dificultat a la fisura de 6b, que potser no és 6b.
En arribar al cim SORPRESA!!!
Caixa de piades (carret de fotos) amb cita de J.Rovira i Ricard Darder d'una ascenció per la cara nord. EL GEGANTER 6A/A+.
La Isa repeteix El Geganter que està equipada amb 3 claus. S'amaneix amb un merlet, tascons i friends al gust.
En Yuri no l'ha pogut fer perquè no quedava temps (bona excusa!!!).
El repte és ascendir el gegant per les 4 cares. La Est és bonica però problemàtica perquè hi ha la casa. La Oest es veu més lletja i un tram de dalt sembla difícil, tot i que segurament es podria assegurar amb claus i micropeces. Ja veurem.
La roca hi ha moments que és justeta, però la bellesa del lloc ho equilibra tot.

Yuri.

PD. Agarirem qualsevol informació sobre primers ascencionistes, història etc, ja que desconeixem aquesta part de l'escalada cabacerola.

dimecres, 3 de novembre del 2010

Prohibició a Les Crestes

Esperant la màxima difusió d'aquesta notícia per a que es compleixi el desig expressat pel propietari del terreny, donada la massificació soferta en aquest sector (i a Cabacés en general) durant els darrers caps de setmana de tardor, en especial Tot Sants, queda PROHIBIDA l'escalada al sector de Les Crestes.

Esperem poder obrir un diàleg amb el propietari de cara a consensuar unes condicions mínimes de respecte a la natura i a la tranquilitat del lloc, així com un nou accés al sector, per poder tornar a escalar, això si, amb baixa freqüentació (és a dir, abstenir-se grups). De moment, però, el sector queda clausurat.

Cal entendre que els sectors d'escalada no es poden convertir en La Rambla.

Atenció a les notícies que ens puguin arribar d'altres sectors de Montsant (Racó de Missa p.ex.), perquè la direcció del Parc Natural està espantada i en alerta. De moment seria prudent no escalar en aquests sectors o essent molt discrets.

Salut i bones i tranquiles (sense aglomeracions ni colles sorolloses) escaldades.